Hoe gaan we vooruit?

Zelfacceptatie

Ik heb gemerkt dat veel mensen die online proberen te werken, problemen hebben wanneer het op actie ondernemen aankomt. Ze weten niet zeker wat hun volgende stappen moeten zijn, of hoe ze verder moeten gaan. Als dit verhaal je bekend in de oren klinkt, dan heb je misschien zelf ook een coach nodig. Het zou degene kunnen zijn waar je over wilt praten! Laten we beginnen. Er zijn bepaalde gebieden van het leven die moeten worden behandeld door mensen met inzicht. Hier zijn er vier van.

Emotionele rijpheid

Misschien vind je jezelf vaak verward over de keuzes die je in het leven hebt gemaakt en heb je er achteraf spijt van. Wat ik nu ga zeggen is dat je niet hoeft te leven met je schuldgevoel over het niet accepteren van jezelf. Het is niet nodig om dit rond te dragen omdat dit dingen erger zal maken, het is goed om het toe te geven! Het maakt je niet slechter dan je leeftijdsgenoten en je hoeft er geen retraite over te houden. Vertel jezelf waarom je je gaat voelen zoals je doet, en zoek zo nodig hulp om dat te doen weet je. Zelfacceptatie draait om het accepteren van wie je bent en het accepteren van jezelf.

Interpersoonlijke vaardigheden

Heb je vaak het gevoel dat mensen je nooit hebben willen leren kennen? Of je nu een relatie hebt of niet, het kan toch moeilijk zijn als iemand je nooit heeft leren kennen en zich op zijn gemak voelt. Hoe? Door die geweldige persoon te zijn die ervoor zorgt dat mensen zich op hun gemak voelen. Dit geldt ook voor je vrienden en familie. Als dit de hele tijd gebeurt- tot ze gewoon toegeven? Denk je dat dit zou gebeuren als je je niet bewust was van je vaardigheden?

Zelfvertrouwen

Als je maar niet aan jezelf dacht, zou je dan denken dat je dit zou kunnen doen? Zou je geloven dat je dit ‘kunt’ doen? Als coach is het echt belangrijk om met dit soort situaties om te kunnen gaan. Vaak zijn mensen met een gebrek aan zelfvertrouwen niet eerlijk tegen zichzelf en zeggen ze gewoon de hele tijd “nee” zonder het te weten. In het begin denk je misschien nog ‘ik ben te verlegen’ of ‘ik vind het heerlijk om anderen te helpen’ of welke andere denkrichting je ook hebt. Maar je moet je realiseren dat je niet altijd hoeft te denken aan de plicht om iets te bereiken of om het iemand anders naar de zin te maken. Zoals het gezegde luidt: wees gewoon jezelf. Dat zit wel goed. Maak je geen zorgen, op dit moment kun je beginnen met denken en beginnen met het accepteren van jezelf en dan overgaan naar zelfvertrouwen. Vervul je dromen op een effectieve manier door open te staan voor nieuwe kansen en je te omringen met positieve mensen. Een andere kleine techniek is om helemaal te denken en te kijken naar alle positieve dingen over jezelf. Hoe kun je dit doen? Bijvoorbeeld de zonnige start van de dag, het nieuwe tapijt in de week of het extra geld dat je met je vrienden kunt delen. Als er iets ergs gebeurt, kan dat een gelegenheid zijn om na te denken over hoe je jezelf beter kunt leren kennen. Zo, nu ben je klaar om over te gaan naar nog meer zelfvertrouwen!

Voor het geval je het je afvraagt, ik ben geen psycholoog.

P.S Hoewel ik begonnen ben als online coach, heb ik veel situaties gehad waarin ik er verknoeid uitzag, dingen die ik niet kon uitleggen en verward was over wat te doen. Dus hoe? Ik kwam erachter dat ik een online coach had! Deze belangrijke stap bracht enorme veranderingen in onze relatie sindsdien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *